Willemstad

Start

De fietstocht start in Willemstad. Er zijn parkeerplaatsen aan de Lantaarndijk.

Route

De route gaat langs de knooppunten: 29 - 24 - 25 - 28 - 27 - 32 - 30 - 23 - 38.

Als je bij binnenkomst in Willemstad, na het water direct links het fietspad opgaat, rijdt je langs de vestingwerken. Als je op het fietspad, aan je linkerhand een kleine trap heb, ga dan naar rechts tot aan de koepelkerk, je rijdt dan weer op de route.

Lengte

De route is ongeveer 38 km lang.

Wanneer

September 2014.

Omschrijving

De vooral in de Willemstad aardige route start in deze stad en gaat dan langs de Voorhaven en het Zwanenmeer naar het Fort de Hel. Daarvandaan gaat het langs de plaatsen Helwijk, Heijningen naar Dinteloord. Daar wordt een aardige weg gevolgd langs het Derriekanaal naar Stampersgat. Vervolgens wordt de Dintel overgestoken naar Barlaque en gaat het langs de Tonnekreek naar het Hollandsdiep. Dit water wordt gevolgd naar Willemstad waar de vestingwerken en het aardige centrum bezocht worden.

Foto's

Willemstad1.jpg Willemstad2.jpg Willemstad3.jpg Willemstad4.jpg Willemstad5.jpg Willemstad6.jpg Willemstad7.jpg Willemstad8.jpg Willemstad9.jpg Willemstad10.jpg Willemstad11.jpg Willemstad12.jpg Willemstad13.jpg Willemstad14.jpg Willemstad15.jpg Willemstad16.jpg Willemstad17.jpg Willemstad18.jpg Willemstad19.jpg Willemstad20.jpg

Vesting Willemstad