Dinant

Start

De fietstocht start in Dinant in de Belgische Ardennen. Er kan geparkeerd worden bij het treinstation van Dinant.

Route

Lengte

De route is ongeveer 38 km lang.

Wanneer

September 2012.

Omschrijving

De tocht start in Dinant aan de Maas (bij het station) en gaat dan naar Bouvignes-sur-Meuse. Daar wordt de Maas verlaten en gaat het omhoog, langs de plaatselijke kerk, de heuvels in. Door bossen, langs landerijen en over beekjes gaat het naar Sommière en Falaën, een dorp op de lijst van mooiste dorpen in Wallonië. Vervolgens gaat het over de heuvels via Weillen terug naar Dinant. In deze drukke stad gaat het over de brug over de Maas, langs de kerk naar de Abdij van Leffe. Daarna wordt Dinant weer verlaten langs een geleidelijk stijgende weg langs een stroompje. Ook nu gaat de tocht door de bossen van de Ardennen. Vervolgens gaat het langs landerijen met fraaie uitzichten terug naar Dinant.

Een pittige tocht met regelmatig klimmen en dalen. De afdalingen naar Dinant zijn stevig, vooral de tweede met een afdaling van 15% op een smalle weg. Je kunt deze beter lopend afdalen.

Foto's

Dinant1.jpg Dinant2.jpg Dinant3.jpg Dinant4.jpg Dinant5.jpg Dinant6.jpg Dinant7.jpg Dinant8.jpg Dinant9.jpg Dinant10.jpg Dinant11.jpg Dinant12.jpg Dinant13.jpg Dinant14.jpg Dinant15.jpg Dinant16.jpg Dinant17.jpg Dinant18.jpg Dinant19.jpg Dinant20.jpg Dinant21.jpg Dinant22.jpg Dinant23.jpg Dinant24.jpg Dinant25.jpg

Uitzicht op de Maas bij Bouvignes-sur-Meuse